Want your
own Fotopage?








 
::yesterday,today&tomorrow::

By: izzdanish n family

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Monday, 12-May-2008 07:53 Email | Share | | Bookmark
:dengan namaNYA yang MAHA PEMURAH lagi MAHA PENYAYANG:

assalamualaikum...
adeh!puh..puhh..berabuk2 "rumah" nih..muram dan penuh bersawang...penuh kesedihan...
awituh dah tutup rumah..but kawan2 ramai yg tanya kenapa..dan mereka mintak diupdatekan.........
setelah berfikir positif....mungkin "rumah" ini..boleh dijadikan tempat luahan hati..dan mungkin dgn itu mendapat motivasi diri dari teman2 cyber...... ..

ok..apapun saya tidak akan SESEKALI menulis dgn open..apa yg berlaku pada kami..yg tahu..biarlah..yang xtahu..biarlah...

Quote:
"Thanks for all the wishes. Doakan kami tabah dan sabar menempuhi dugaan ini dariNya. Al-Fatihah untuk cinta hati kami Ahmad 'Abid Qiwaidir Bin Abdul Latif, 38 Weeks 1 Day, May 14th 2008, 8.13 A.M."



ini gambar putera ina..yg saya ambil dr blognya...


Quote:
Assalamu'alaikum semua pembaca blog ina. Saya selaku wakil dari Ina
ingin memberitahu bahawa baby ina telah meninggal di dalam kandungan. Baby akan dikebumikan di Yamanashi esok. Saya harap sekiranya ada kawan-kawan
di sekitar Nagano yang terbaca mesej ini supaya boleh luangkan masa untuk menziarah Ina secepat mungkin


saya disini..igt menulis sedikit.tentang seorang sahabat........yg selalu mengunjung ke sini...sangat berat hati ini bila tahu berita ini...sungguh!!!mengalir air mata saya...kerana sahabat saya..sangat ternanti2 puteranya..sangat 2...........dan dia sangat kuat!!sungguh..lebih kuat dari saya..jadi saya harus lebih bersemangat........puteranya terlebih dahulu menghadap ILAHI pada usia 38weeks,,,,al-fatihah utk arwah........

ina..........smoga ina tabah.......i lost my word!!!!!!terigt lg bila sembang2 ngan ina..pasal pregnancy++jyumbbi utk sambut bb.................its hurt me........(T_T)..airmata syima bergenang..bila baca blog ina...........argh!!!!!!i dunno what to say........kawan2..mari kt doakan sahabat ini......semoga mereka tabah.........beginilah takdirNYA..hanya DIA yg mengetahui........
moga semua yg berlaku ada hikmah...

YaALLAH..pinjamkanku sedikit lagi kekuatanMU...

org nampak kt ketawa..tp hati menangis siapa yang tahu???

this fotopages is officially closeeeeeeeeeeeeeee..thank you


Monday, 21-Apr-2008 08:07 Email | Share | | Bookmark
::sayonara...::

bismilahhiruahmaniruahim....dengan nama ALLAH yang Maha pemurah lagi penyayang..

Allah SWT berjanji bahawa manusia pasti diuji. Firman-Nya yang bermaksud: Demi sesungguhnya! Kami akan menguji kamu dengan sedikit perasaan takut (kepada musuh) dan (dengan merasai) kelaparan, dan (dengan berlakunya) kekurangan daripada harta benda dan jiwa serta hasil tanaman. dan berilah khabar gembira kepada orang-orang yang sabar. (al-Baqarah: 155).

Quote:
menghutung ombak yang datang..
bukan mudah untuk ditelan..
selalu kubisikkan pada diri nan lemah ini..
tak selamanya kita begini..
Tuhan menguji bukan membenci..
tapi kerana DIA menyayangi..
izz sayang...kekuatanku...
ya ALLAH..
pinjamkan sedikit kekuatan..
untuk menghadapi hari-hari yang mendatang...


dengan ini..dengan segala rasa berat dihati...atas pelbagai sebab yang tidak dapat dikongsi disini...saya mengumumkan.. syienma.fotopages.com ini..ditutup...officially..doakan kami... terima kasih kepada kengkawan yg slalu singgah cni...yg slalu memberi semangat...thanks again.....smoga ALLAH membalas setiap budi baik anda yang prihatin ...saya juga akan selalu melawat "rumah" kawan2..wpon sekadar silent viewer...yang baik dari ALLAH..dan yang buruk itu dari saya sendiri..pohon maaf atas segalanya...sekian..wasslam...


Friday, 11-Apr-2008 04:22 Email | Share | | Bookmark
buah hati mommy

**ntry yg dahhhhh lagiiiiiii basi..hikhik**(mommy being bz...lg bee...)
sebaik sj sampai msia..izz menangissss sgt!!rupanya xtahan panas..abis peluh2..mommy pulak xada baju izz yg nipis sbb kt nihon kan winter masa tuh...dan kebetulan..baju yg ada hanyalah color pink sajaaa:-D abislah..mommy pakaikn izz baju pink..sampai suma cakap bb girl..hehehe..hantam sajalah......

sampai di terengganu..kami jumpa dgn pakar kulit..dan amek ubat izz..doktor ckp..izz kena penyakit "manja"...haha..iaitu ekzema atopic...xlah serius sgt..kata doc..maybe sbb masa izz lahir..sejuk sgt(mmg tgh2 winter pon).....or panas sgt(masa awal2..kami xciter pon kt doc yg baru balik dr nihon suma..terkejut..doc tuh cakap..cam betullllll saje...terrorr arrr doc tuh...haha.kalo idak..org xpanggey pakar la ek)......
*izz xboleh dimandikan ngan sabun dettol,sebamate, atau apa2 sabun berubat yg ada antiseptik..sbb lg teruk kulit
*kalau kena gigit nyamuk seekor pon..kena sapu cream cepat2..nnt bintik2 tuh merebak dekat lain
*24jam kena pakaikan sarung tangan..xnak kasik dia garu kulit
*penyakit nih..akan baik sendiri bila umur 4~5years...
*kena hati2 makan..takut izz ada alergic..cam sotong...udang..telur..
*harga cream utk maintainkan izz..uhuhu..10g--rm118..sabar jek lah utk anakku..(kalo kt nihon murah lg..sbb erga ubat mahal mana pon baro 500yen saje...)
kos rawatan utk hari itu..sebanyak dkt2 rm 300......
balik2..sapu cream..terus licin muka izz..terkejut mommy..merah2 dah ilang..itulah 1st time kami suma tgk izz dgn kulit yg agak kuning2 sket..

nk cite panjang lg..but dah ngantuk..will update later..ngan gambar2 izz@akikah,dan masa bercukur...


update :: hehe...dah berkurun baru nak update..masa memang mengcemburui...hari nih...mommy dah start mencarik rezeki..alhamdulillah.....tapi bukan ENGINEER lah!!kerje biasa2 saja...biarlah org nak kata apa pon...sebab xsemua tahu apa yang kt hadapi...apapun mommy tetap syukur apa yang ada...so..lps ni..mmg dah bz..baiklah mommy abiskan entry nih...

21hbmac..genap izz 2mons..dan kebetulan hari jumaat..dan kami buat kenduri akikah izz..dan atas rezeki ALLAH jugak..selamat 2ekor kambing ditumbangkan...sepanjang majlis...izz pon tidoo ajek...dan lepas acara potong2 jambul+selawat tuh..esoknyer kepala izz selamat dibotakkan phewwww....makin geram pulak tgk die pas kojok(bak kate kaklina) nih wpon ada yang kata...xelok botakkan anak..xcantik..tp yelah..sunah nabi kan..mesti lah ada hikmahnyer...kite ikut saje mana yg baik....







okkay,,,,,sekian..panjang dan lamaaa nya entry ini..this gonna be the last.......
terimakasih kerana sudi singgah disini....
Quote:
wahaha..balik keje?(can i call it as kerja? xlayak dipanggil kerja pon hanyalah
as part-timer sj) ..ilang penat bile tgk..wa..byk comment izz nih mmg soookaaaaa btoi..hehe...
chiput :: hehe pas botak..mmg ilang sket sakit2 kulit dia...alhamdulillah..mommy pon sooka...kami be3 doakan chiput selamat melahirkan seorang lagi umat Muhammad...amin...izz ckp..die pon xsabar2 nak tunggu kawan nih

hezry ::amboii uncle bong!! kecikkkk lg heroku dia nak suwuh ngorah eh... hehe...izz cakap..dia pemalu tunggu heroin ngorat lah plak..

zai kulim ::insyaAllah..pada suatu masa yg telah ditulis kami akan balik nnt leh roger2 ngan org kulim yer...

ina ::thanks dear.....prihatin btol ngan fp nih syima doakan ina jugak selamat melahirkan bb ye..amin

dalena ::hehehe..izz kojak sampai skrang rmbt tumbuh sket2 saje xpe2..nnt byk jugak..nnt kalo pi bangi..abis izz camuk2kan menan nnt..susah nak layan tuh akak

wanzee ::amin......smoga berkat doa kakzee

ina :: i will do my dear........lov you..muahssss2...kandou laa ada kawan cam ina..thanks alot...

dz ::hehe..izz baru start tunjuk taring pas botak tuh ..test power nak ngorat aweks(uncle bong suwuh kan )..hehe...thanks dz sudi2 tgk cni..nnt wat reunion kt msia..boleh tgk izz lagik

tariqzaidanirah ::kakyati..kat nihon nih.dia xbape nak sihat agaknyer..tp balik msiaaaa....mak aiiiii..bulat sumaaa...alhamdullilalah..asalkan dia sihat pon..kt dah suka...


Friday, 11-Apr-2008 02:02 Email | Share | | Bookmark
ntry basiii....hikhik..

dah lama peram gambar2 b4 balik malaysia dulu..,,nak2 skrang nih,,kekdg bz..xsempat nak tenggek dpt pc... kekdg dd pon marah..dok lame2 depan pc hikhik..byk btol halangan eh...
b4 blk msia..masa nak wat re-entry tuh..balik ktrg singgah marina-hop..outlet yg xberapa nak ada org ramai tuh... so boleh la mommy snap gambar bebyk sesooookaaa hatiku...nak balik msia..so kena beli beberapa helai la baju baru..muahaha..sbb badan mommy dah NAIKKKKK!!! xmau turun2..(bulan 3awituh..still 53kg tao hu..xkuasa hakoo...)...skrang bulan 4..turun lg 3kg..50kg..fuhhhhhh
...tp ada lg a few kg yg mommy nak turunkannnnnn....


seb bek izzdanish..tidooo ajek sepanjang mommy shopping..bb bangun masa mommy nak makan!!sbb dia pon nak mamammmmmm jugakk...


perjalanan pergi tokyo..mmg mencabar,,,seawal 430am..kami dah kuar umah..dan thanks again...izz tido jekk....dan bila amsuk densha..dia baru hekk hekk nak mamam...lagaa mommy..sbb pagi2 org xdek..so mmg dpt seat lah...abis DENSHA.naik plak SHINKANSEN HIROSHIMA--TOKYO...sampai tokyo..naik plak BAS g taishikan...abis wat pasport..n amek tiket....naik plak CHIKATETSU(subway lam tanah tuh..)..baruu sampai hotel(dah malam) sian izzdanish..awituh malam br mandi...syok tgk dia kat hotel...xwat perangai..xnangis pon..agaknya izz pon xsabar2 nak balik msia...gambo2 kt hotel++dlm bas++densha++xdpt nak dikongsi kt cni..sbb dah save lam pc tokwan izz di gurun,kedah...naik flight...bussiness class syok ler mommy..hehe..jgn mimpi ler nak naik selain economy class balik msia oi!(mommy la..sbb ktrg xmampo)...nih sbb tiket gomen..so mintak upgrade ke bussiness... merase la mommy dilayan macam PUTERI ajek....hikhik...everytime makan..suma depa amek order dulu...br depa hidang..ngan satay..steak..nasik..macam2..masa nak nek flight..ada seorg kakak anto mel..pesan suwuh bf izz banyak2..xnak kasik dia bengang-telinga or terkejut..hehe..seb bek izz nih bg kerjasama sepenohhhhnya....... tp dd cakap,...izz takot tuh..tuh yg dia churuttt...chuuruutt sj sepanjang nak naik++landing kan...



kawan2 mommy yg setia menunggu di klia...sbb nk tgk izz..thanks my dear friends..dgn segala macam hadiah lg..murah rezeki izz tp kawan2 mommy suma xkawen lg tau..single ade...yg da bertunang ader...hehe..mommy ajek yg awal kendong bb eh..hehehe...
dlm gambo tuh..mommy terpaksa bf izz tutup ngan tudung sj..sbb xsempat nak beli bf cover..uhuhu...xpelah..mommy xpedulik pon org lain..wpon kt tempat awam

okkay..next entryyyyyy!!!izzdanish,udah selamat dibotakkan.. izz pon cam gumbiraa ajek
...hehe..mcm ader jek org yg tunggu next entry mommy..pasan btoi!!!


sekian..hehe..timakasih sbb membaca entry yg ntah papa ini....[/size]


Saturday, 5-Apr-2008 08:19 Email | Share | | Bookmark
izzdanish~malaysia entry

previewwww dulu...mommy not in mood nk update++tulis lg...



Quote:

Ciumlah anakmu kerana pahala setiap ciuman itu dibalas dengan satu darjat
syurga. Nisbah di antara dua darjat ialah 500 darjat. Syurga itu ialah
sebuah kampung kesenangan, tiada masuk ke dalamnya melainkan orang yang
menyukai kanak-kanak.

Barangsiapa keluar ke pekan Muslim dan membeli barang-barang dan kembali
ke rumah dengan buah tangan untuk anak-anaknya, nescaya mendapat rahmat
daripada Allah dan tidak diseksa di Akhirat kelak. Muliakan anak-anak dengan
mengajar mereka adab dan ilmu agama

Barangsiapa memuliakan anak-anaknya dalam keadaan jahil dia turut menanggung
tiap-tiap dosa yang dilakukan oleh anaknya itu dan barangsiapa membekalkan anaknya
itu turut diperolehinya.

Aqrak pernah terlihat Nabi SAW mencium cucu baginda Hassan. Aqrak berkata;
"Anakku sepuluh orang banyaknya, namun tiada seorang pun yang pernah
aku cium." Sabda Nabi SAW; "Orang yang tidak menyayangi tidak pula akan
disayangi."

Barangsiapa ke pasar dan membeli sesuatu barang untuk ahli keluarganyadan
dia memikulnya ke rumah; pahalanya seperti dia memikul sedekah untuk orang
yang sangat berhajat. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak
lelaki. Maka barangsiapa menyukakan anak perempuan seolah-olah dia
memerdekakan anak Nabi Ismail.

Seorang lelaki bertanya; "Ya Rasulullah, kepada siapakah harus akuberbakti? "
Jawab baginda; "Berbaktilah kepada ibu bapamu."
Kata lelaki itu lagi; "Ibu bapaku sudah tiada lagi."
Sabda Nabi SAW; "Kalau begitu berbaktilah kepada anakmu, ibubapa berhak
terhadap dirimu dan anakmu pula berhak ke atas dirimu."


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net